Wat heb je nodig?
– 4 plakjes bladerdeeg
– 6 eieren
– 50 gram crème fraîche
– 150 gram pompoen
– 1 rode ui
– flinke hand verse baby spinazie
– zout en peper (of andere kruiden)
Extra:
– middelgrote springvorm
– bakpapier
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en de uien in halve ringen. Zet even opzij.
- Mix in een kom de eieren los. Voeg de crème fraîche toe aan de eieren en mix het geheel glad.
- Voeg zout en peper toe aan het eimengsel. Ik voegde ook wat chili / knoflook kruiden toe!
- Roer nu de stukjes pompoen, uien en spinazie door het eimengsel.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en bekleed de bodem en zijkanten met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zijkanten.
- Vul de taart met het eimengsel en zet in de oven voor ongeveer 55-60 minuten.
Tip: Neem je left overs mee naar je werk als lunch, je kan dit ook koud eten!
Liefs, Lindsey van Mamasuperdun
Ga jij deze hartige taart maken? Laat mij jouw heerlijke creatie zien. Tag me in je foto met @mompwr en @mamasuperdun #fastfoodfriday als je ze deelt op Facebook en/of Instagram, vind ik leuk!