Wat heb je nodig (voor 5 burgers)?
– 1 ui
– 1 ei
– 1 teentje knoflook
– 1 rode paprika
– 25 gram cashewnoten
– 75 gram pecannoten
– 25 gram tomaten puree
– 100 gram kidneybonen
– 1 el pindakaas (35 gram)
– 10 gram chilisaus
– 10 gram sambal
– 50 gram havermout
– (kokos)olie om in te bakken
– optioneel: een broodje naar keuze, bijvoorbeeld een pompoenpit broodje
Extra: blender / keukenmachine
Hoe maak je het?
- Verwijder de schil van de ui en knoflook en snijd in vieren. Verwijder de kern van de paprika en snijd in grove stukken.
- Stop alle ingrediënten in een keukenmachine/blender en pulseer een aantal keren zodat je een soort “gehakt” krijgt. Als je het lekker vindt om minder grove stukken te hebben pulseer dan extra zodat je een gladde massa hebt.
- Maak van het mengsel vijf burgers en laat ze minstens een uur in de koelkast opstijven. Hierna kan je de burgers bakken.
- Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin op een zacht vuurtje. Let op: de burgers vallen snel uit elkaar, dus draai ze voorzichtig om! Je kan ze wel weer aan elkaar duwen als ze los gaan.
- Beleg een broodje met wat sla / groenten en leg hierop de burger.
Tip: als je de burgers een dag van te voren klaar maakt, kunnen ze de hele nacht “opstijven”. Je kan ze de volgende dag meteen bakken.
Liefs, Lindsey van Mamasuperdun
Ga jij deze notenburger maken? Laat mij jouw heerlijke creatie zien. Tag me in je foto met @mompwren @mamasuperdun #fastfoodfriday als je ze deelt op Facebook en/of Instagram, vind ik leuk!